VPN giver sikker adgang til nettet, vi lever i en tidsalder hvor der findes mange aktører der gerne vil have fat i folks oplysninger generelt, andre der søger at gøre skade, og andre igen der vil hugge med arme og ben.

Her kan VPN gøre en forskel, i form af en privat og sikker tilgang til nettet, en form for krypteret pipeline hvor andre ikke kan kigge ind, og ingen kan få fat i oplysninger, men som med alt andet er der forskel på hvilken tjeneste man benytter sig af.

Gratis VPN i Danmark

Det giver fuldt ud god mening at man leder efter en gratis VPN-udbyder frem for en betalt, idet det ikke er noget ret mange gider at betale for, og kan være irriterende at lægge penge til.

Så er spørgsmålet om det kan lade sig gøre at opnå en gratis tjeneste – og svaret må være et ja, men med visse begrænsninger, selv om de grundlæggende fungerer som en betalt tjeneste med hensyn til hastighed, brugervenlighed og antal servere. Der hvor begrænsningerne plejer at vise sig, det er ved at de gratis tjenester normalt ikke vedbliver at være gratis, forstået på den måde at når man kommer op på en vis mængde trafik, så begynder det at koste...

De fleste udbydere af gratis VPN-tjenester tilbyder 500 MB uden beregning, og den grænse kan man nå temmelig hurtigt under normal surfing.

Dog er det ikke noget der behøver være et problem hvis man har et begrænset forbrug, men hvis man planlægger at se film via nettet – så kommer man hurtigt til at betale, og dermed er det så som så med det ”gratis” ved tjenesten.

De betalte VPN-tjenester

Det virker som en logisk løsning at vælge en gratis VPN-tjeneste for at spare penge, men som beskrevet er det hurtigt noget der kan komme til koste penge.

I virkeligheden findes der mange betalte VPN-tjenester som er kåret som de bedste – der koster så lidt som 30 kr. om måneden, hvor mange af dem tilbyder en prøveperiode hvor man i virkeligheden kan få sine penge tilbage hvis man er utilfreds.

Normalprisen ligger dog på noget der ligner 40-70 kr. om måneden, hvilket er absolut overkommeligt, specielt hvis man skal bruge den tit og meget, om ikke for andet end for at slippe for irritationsmomentet ved en gratis tjeneste, når der alligevel kommer en regning den vej rundt.

Den endelige dom

Det skal ikke være en hemmelighed at de betalte tjenester ved normalt forbrug er det bedste og mest sikre valg, alene fordi man på forhånd kender pris og ydelse fra starten, og med en ca. maxpris på 70 kr. om måneden for at opnå den bedste sikkerhed, så må det siges at være et beskedent offer.

Som en konklusion kan man sige at de bedste betalte VPN-tjenester generelt er et bedre valg, men det gode råd vil være at uanset om man vælger det ene eller det andet, så gør hjemmearbejdet først.