Mange er af den overbevisning, at har du en Mac-computer, har du ikke brug for et antivirusprogram. Men er dette nu også sandt? Flere og flere er begyndt at benytte ekstra beskyttelse til deres Mac-computere, selvom det egentlig er velkendt, at Apple har sørget for sikkerheden, når du køber en Mac-computer. Det kan være svært at finde ud af, hvad der er op og ned, og om det overhovedet er nødvendigt at benytte sig af antivirus til en Mac-computer. Vi vil gerne udrydde myterne og give dig lidt fakta. Læs med her og bliv klogere på, om du skal have et antivirusprogram til din Mac-computer eller ej.

 

Er der forskel på sikkerheden ved en Mac- og en Windows-computer?

Det siges, at Mac-computere i sig selv er mere sikre end Windows-computere. Der kan der måske være noget om. Før i tiden benyttede man mest Windows-computere. Det var derfor Windows-brugere, som var mest udsatte for onlineangreb. Da Mac første gang så dagens lys, var de kendt for at være forholdsvis sikre. Dette kan dog også hænge sammen med, at det typisk var Windows-brugere, der blev offer for onlineangreb, fordi der netop var flere Windows-brugere.

 

Der kan dog være noget om snakken. Det specielle ved Mac-computere er, at de allerede har en vis indbygget sikkerhed – allerede fra de er blevet produceret. Styresystemet i en Mac har allerede visse sikkerhedsfunktioner indbygget. Dette er typisk ikke gældende for Windows-computere. Der skal du typisk installere et ekstra program, der kan beskytte dig mod online-hackere. Forskellen ligger derfor i, hvad der allerede er i computeren, når du køber den.

 

Sådan er din Mac beskyttet

Din Mac vil allerede være beskyttet mod malware. Nu tænker du måske, hvad er malware? Malware er forskellige former for software eller programmer, der kan gøre skadelige ting på din computer. Det er programmer, der installeres på din computer, uden du har givet tilladelse til det. Det kan typisk forekomme, hvis du har downloadet noget til din computer.

 

Det særlige ved Apples styresystem til Mac-computere er, at de har sørget for at beskytte din computer mod Malware. Din Mac-computer er beskyttet mod malware med et scanningsværktøj, der hele tiden scanner for malware. Det er ikke noget, du skal slå til. Det kører hele tiden. Dette værktøj sørger for at scanne, hvis du ønsker at downloade en fil. Den scanner endda, inden du får lov til at downloade den, hvis det nu skulle være en ondsindet fil. Scanner den positivt for malware, får du slet ikke lov til at downloade filen ned til din computer. Derudover scanner værktøjet filen igen, når du har downloadet den ned på computeren. Det er rigtig smart, og på den måde er du altid sikret mod malware-angreb.

 

Derudover har Apple også sørget for, at du ikke kan installere software, hvor udvikleren ikke er godkendt af Apple. Det er et værktøj, der hedder Gatekeeper, og som hjælper dig med at holde din computer fri for uønsket malware. Derudover er også et værktøj, som sørger for at kryptere dine oplysninger. På den måde kan hackere ikke få adgang til dine personlige eller fortrolige oplysninger.

 

En opdatering kan gøre stor forskel for sikkerheden på din Mac

Som nævnt har din Mac allerede en rigtig god beskyttelse, som du kan få meget ud af. Hvis du skal have mest muligt ud af din beskyttelse mod virus, skal du dog huske at holde din Mac-computer opdateret. Der sker hele tiden nye ting på hacking-markedet. Det er selvfølgelig noget, som Apple prøver at holde sig opdateret om for at kunne beskytte din computer. Det betyder, at der hele tiden laves nye opdateringer til din computer, der netop skal beskytte dig mod nye former for angreb på dit styresystem.

 

Når der er nye opdateringer til din Mac-computer, er det meget vigtigt, at du får installeret opdateringerne med det samme. Det er nemlig en sikkerhed for, at din Mac-computer er beskyttet mod de seneste trusler.

 

Skal der ekstra beskyttelse til en Mac?

Når du har læst ovenstående punkter, er der mange, der mener, at det ikke vil være nødvendigt med ekstra onlinebeskyttelse til din Mac. Det er lidt en smagssag. Det kommer an på, hvor meget du frygter, at du kan blive ramt af uønsket malware, eller hvis du har meget følsomme informationer på din Mac-computer, som du ikke ønsker skal havne i de forkerte hænder.

 

Når du har en Mac-computer, skal du tænke på, at det kræver en del arbejde fra Apples side at holde din computer opdateret, når det kommer til beskyttelse mod onlineangreb. Der skal først ske et vis antal nye onlineangreb på flere Mac-computere. Disse skal rapporteres ind til Apple for at gøre dem opmærksom på problemet. Når Apple opdager denne nye trussel, skal de bruge noget tid på at finde ud af, hvordan de løser problemet. Det kan være krævende at finde frem til en måde at blokere en ny og ukendt trussel.

 

Når de endelig har fundet frem til en løsning, skal der laves en opdatering til alle Mac-computere. Denne opdatering skal sikre, at din Mac-computer er sikret mod denne nye trussel. Når du har modtaget opdateringen på din Mac-computer, skal du selv sørge for, at opdateringen iværksættes.

 

Perioden fra truslen bliver opdaget, til at din Mac-computer er beskyttet, kan variere meget. I mellemtiden kan du være så uheldig at blive ramt af truslen. Det vil selvfølgelig kun være i værste tilfælde, at det sker, men ikke desto mindre, kan det stadig ske. Mange vælger derfor at have ekstra antivirus på deres computer, der skal advare mod trusler, som ikke er blevet opfanget af Apple endnu.

 

Det er selvfølgelig helt op til dig, hvad du foretrækker. Vil du gerne være på den helt sikre side, kan det dog betale sig at installere et antivirusprogram på din Mac-computer.