NordVPN tilbyder en VPN-service, der tillader dens brugere at browse internettet sikkert og anonymt. Deres service er også godt til streaming af for eksempel udenlandsk Netflix eller at tilgå andet geoblokeret indhold samt til torrenting. Deres store servernetværk bestående af mere end 5.800 servers, benytter OpenVPN protokol og en AES256-bit kryptering med dobbelt databeskyttelse, hvilket er standarden inden for industrien. NordVPN er en af de mest populære VPN-udbydere og påstår, at de er verdens sikreste VPN. Vi vil her undersøge, hvorvidt de har nogen basis for at hævde det for dernæst at foretage en endelig vurdering.

NordVPNs stærke funktioner

Til trods for dens relativt lave pris inkluderer den mange gode funktioner såsom:

 

At skjule din IP-adresse
At tilgå udenlandsk Netflix
Torrenting eller P2P
En ad-blocker
Adgang til DoubleVPN servere, som krypterer data to gange
Over 5800 hurtige og sikre servere i 60 forskellige lande
Højst seks forbindelser samtidigt.

 

Disse funktioner er alle tilgængelige på Windows, Android, Mac, iOS, Android-TV, Linux, Firefox og Chrome. Download NordVPN via deres officielle hjemmeside.

Beskyttelse fra DNS-lækage

Hvis du har sat op din VPN-forbindelse manuelt eller for nyligt har nulstillet din Windows, er du sårbar over for såkaldt ”DNS-lækage”. Kort sagt bruger browsere DNS’en (Domain Name System) for at danne bro mellem din IP-adresse og internetsidens domænenavn. Når navnet på en hjemmeside tastes ind, sendes det først til DNS-serveren, hvor navnet bliver matchet med din IP-adresse, sådan at hjemmesiden bliver vist på den rette computer. DNS-serveren tilhører typisk din internetudbyder, og hvis de bliver spurgt om det, er det ofte påkrævet ved lov, at de videregiver informationen til retshåndhævelse.

 

Mens en VPN er designet til at forbigå problemet ved at skabe et hul mellem brugerens computer og hjemmesiden, virker de ikke altid perfekt. Til disse situationer har NordVPN implementeret forholdsregler til at beskytte dig fra sådan en lækage.

Andre nyttige funktioner

Kill Switch: NordVPN slukker automatisk din forbindelse, hvis din kontakt til VPN’en afbrydes. Dermed blokerer den din enhed eller stopper visse programmer fra at tilgå internettet.


Kompatibilitet med Tor: Ønsker du ekstra beskyttelse, kan du først rute din internettrafik gennem deres VPN, før du sender den gennem TOR browserens ”Onion Router”.


Smartplay: En teknologi, der lader dig tilgå mere end 400 geoblokerede streaming-services som Netflix, Pandora, Amazon Prime, BBC og andre.

NordVPNs strenge politik om ikke at logge din information

Hvor nogle VPN-udbydere logger brugeraktivitet, har NordVPN en streng politik om ikke at nedfælde denne information. Det eneste, de logger, er mindre vigtige data såsom data om service ydeevne, sådan at kan rekommandere de mest passende servers, e-mailadresse og betalingsdata. Altså data som de fleste VPN-udbydere logger.

Virker fremragende til torrenting og USA’s Netflix

NordVPNs mange servers gør den ideel til brug for torrenting og til at forbigå geoblokering på sider som Netflix. Dog er det ikke alle servers, som fungerer sammen med Netflix, da Netflix aktivt prøver på at blokere IP-adresser, der tilhører VPN’er. Du kan regne med, at de fleste servers kan tilgå USA’s, Storbritanniens, Hollands og Canadas Netflix. Kontakt eventuelt deres kundeservice for at få hjælp med at vælge de rette servers. Hvor mange andre VPN’er aktivt prøver på at afholde dig fra at bruge VPN-servicen til torrenting ved at gøre din internetforbindelse langsommere for eksempel, har NordVPN deres egne specialiserede ”P2P servers”. Gennem dem kan du holde din torrenting privat. Adgang til disse servers kan findes under ”specialty” serverlisten i deres applikation.

NordVPN er både hurtig og stabil

Gennem adskillige tests fra forskellige computere til forskellige servers, er det blevet konstateret, at NordVPN er hurtigere end nogle af de bedste VPN’er. Disse opnåede en downloadhastighed på mindst 70 Mbps, mens NordVPN lå på 74,15 Mbps.

Velvidende kundeservice med live chat

NordVPN kan blive kontaktet gennem deres support e-mail eller gennem live chat. Uanset om du har brug for hjælp til at tjekke krypteringen på din router eller at få svar på spørgsmål med henhold til din nye computer, kan det være en god idé at kontakte kundeservice. Specielt hvis du er ny til konceptet om en VPN eller ikke er specielt teknisk anlagt.

 

Deres live chat er en forholdsvist ny tilføjelse og vil assistere dig med, hvad end du har af problemer.

 

Udover at blive givet assistance mundtligt, bliver du også givet et standardsvar skriftligt, som for eksempel et link til deres hjemmeside, hvor de har et utal af supportartikler. Dette gør det meget lettere at finde den hjælp, du har brug for.

Tilbagebetaling kan tage omkring en måneds tid

Selvom NordVPN tilbyder en 30 dages penge tilbage garanti, virker det ikke altid helt så hurtigt, som folk forventer, det gør. Det tager NordVPN omkring 24 timer at processere anmodninger om at få penge tilbage og yderligere 1 til 7 dage for at få pengene ind på din bankkonto. Det kan godt være, at det ikke er verdens største problem, dog leverer mange VPN’er omgående tilbagebetaling inden for max 7 dage.

Prisen på NordVPN

Der findes fire forskellige betalingsmodeller:

 

  • Månedlig: ca. 81,16 kr.
  • 1 år: ca. 47,49 kr.
  • 2 år: ca. 33,90 kr.
  • 3 år: ca. 23,67 kr.

 

Prisen kan blive betalt på en traditionel måde via kreditkort eller mere anonymt gennem bitcoin. Lige så snart man har betalt, får mange omgående mulighed for at downloade deres VPN-software. Hvad mere er, at alle betalingsmodellerne indeholder alle førnævnte funktioner.

 

Hvis du vælger at betale for alle tre år, er NordVPN en af de absolut billigste VPN-udbydere på markedet. Desuden kan du ofte få rabat, hvis du følger links givet af YouTubere, da NordVPN er en hyppig sponsor.

Vores endelige vurdering

Kan vi efter alt dette rekommandere NordVPN? Svaret er ”ja”. Den er stabil, sikker og hurtig og kommer med en stor mængde af funktioner i topkvalitet. Den kommer derudover heller ikke med nogen stejl læringskurve, som man ellers kan finde hos andre VPN’er. De har en af de største mængder af servers blandt VPN-udbydere med over 5.800 fordelt på 60 lande. Dens stabilitet, hastighed og evne til at forbigå geoblokeringer, gør den til en af de bedste VPN-udbydere på markedet. Vi kan derfor varmt anbefale NordVPN.