Internettet er på mange måder et fantastisk sted. Her kan du finde nærmest alt, som du har brug for. Det hele kan virke så eventyrligt og fantastisk, men der hersker desværre også onde kræfter på internettet, som vi ikke kan komme udenom. Internettet er desværre et sted, hvor du kan blive udsat for onlineangreb.

 

Identitetstyveri er blevet mere og mere almindeligt, da der florerer rigtig mange personlige oplysninger rundt på internettet. Med BullGuard Identity Protection bliver du beskyttet mod identitetstyveri. Vil du gerne sikre dig selv mod at blive udsat for et identitetstyveri, kan du læse mere om risikoen for identitetstyveri, og hvordan BullGuard Identity Protection beskytter dig her.

 

Hvad er identitetstyveri?

Vi har alle hver og en forskellige personlige oplysninger, der identificerer os. Flere mennesker kan have det samme navn, men de vil have forskellige personlige oplysninger. Eksempler på personlige oplysninger er CPR-nummer, pasnummer, kørekortnummer, bankoplysninger, telefonnummer, e-mailadresse osv. Alle disse vil være unikke, og der vil ikke være to, som er ens.

 

Når du bliver udsat for identitetstyveri, er der nogen, der har fået fat i dine personlige oplysninger. Det er ikke så meget det, at de har fået fat i dem. Ellers ville virksomheder og offentlige instanser pludselig være identitetstyve. Det er mere, hvad de senere hen anvender dem til. Lige så snart dine personlige oplysninger bliver anvendt til noget, du ikke har givet tilladelse til, er der tale om identitetstyveri. Tyven benytter dine oplysninger for at kunne udgive sig for at være dig.

 

Når en identitetstyv udgiver sig for at være dig, kan vedkommende forsøge at tage lån på din vegne, handle på din vegne eller agere på dine vegne. Det er yderst ubehageligt, når der bliver foretaget noget på dine vegne, som du ikke kan styre. Et identitetstyveri kan derfor være en meget ubehagelig oplevelse, som du helst vil undgå.

 

Identitetstyveri kan både ske ude i den fysiske verden, hvor dine oplysninger bliver afluret. Det kan dog også ske på internettet. De seneste år er det blevet et problem, at flere og flere mennesker bliver udsat for identitetstyveri på internettet.

 

Hvorfor har jeg brug for at beskytte min identitet?

Du bruger din identitet til rigtig mange ting. Det er både, når du skal købe ting på internettet, når du skal oprette dig som en bruger på en bestemt side, når du skal tjekke din netbank, skatteopgørelse eller noget helt andet. Hvis du tænker over, hvor mange steder du har brugt personlige oplysninger for at skulle registrere dig eller logge ind, vil det hurtigt blive til mange sider, der er i besiddelse af dine personlige oplysninger.

 

Disse oplysninger bliver typisk lagret af virksomheden, der ejer hjemmesiden, hvor du har oplyst dine personlige oplysninger. Et identitetstyveri sker derfor ikke nødvendigvis, fordi du kommer til at give dem til en forkert person. Det er oftest, fordi nogle virksomheder ikke sikrer den data, de får fra dig. Når de ikke har sikret deres data godt nok, er de mere modtagelig overfor at blive hacket. Det er typisk den måde, identitetstyve bliver bekendte med dine personlige data. Oftest skyldes det også, at hackere hacker sig ind i virksomhedernes databaser for at få fat i en masse personlige oplysninger. Disse sælger hackerne typisk videre til identitetstyve på det mørke net, der udnytter dine oplysninger til fx at kunne hæve penge fra din konto.

 

Dette sker desværre oftere og oftere, og det er derfor, det kan være en rigtig god idé at gøre en ekstra indsats for at beskytte din identitet.

 

Beskyt dine personlige oplysninger med BullGuard Identity Protection

Vil du gerne gøre mere for, at dine personlige oplysninger er bedre beskyttet, kan BullGuard Identity Protection være en rigtig god løsning for dig. Det er et program, der hjælper dig med at holde styr på, at dine personlige data ikke havner i de forkerte hænder. BullGuard Identity Protection er lavet til at holde øje med, hvem der benytter sig af dine personlige data, og om der evt. er nogen, der benytter dem på en uhensigtsmæssig måde.

 

BullGuard Identity Protection kigger hele tiden efter, hvilke af dine oplysninger der florerer rundt på internettet. Du skal ikke selv foretage dig så meget. Det vil automatisk køre døgnet rundt. Du kan køre programmet på alle former for enheder. Dette gælder både PC, Mac, iPhone, iPad, Android og diverse andre former for smartphones og tablets. Det giver dig mulighed for nemt at holde øje med din identitet på internettet.

 

Sådan bruger du BullGuard Identity Protection

BullGuard Identity Protection er yderst brugervenligt. Det kræver ikke, at du selv skal foretage en masse kommandoer for at kunne beskytte din identitet. BullGuard Identity Protection sørger for at klare arbejdet, uden du behøver at bekymre dig. Alt du skal gøre er at registrere, hvilke personlige oplysninger BullGuard Identity Protection skal holde udkig efter.

 

Du kan her registrere CPR-nummer, pasnummer, kørekortnummer, bankoplysninger, telefonnummer, e-mailadresse, postadresse – og hvad du ellers kan komme i tanke om. Det kan også være brugernavne og adgangskoder til bestemte sider, der heller ikke skal kunne opsnappes af hackere og identitetstyve. Udover dine egne oplysninger kan du også registrere din families oplysninger. På den måde er hele familien sikret mod identitetstyveri.

 

Når du har registreret dine oplysninger, får du en kode til BullGuard Identity Protection, som kun du kender. Dernæst vil BullGuard Identity Protection køre helt af sig selv. Programmet vil scanne internettet for dine oplysninger, så du ved, om de endt nogle forkerte steder. Scanningen dækker også det mørke net, da det ofte er der, at man handler med personlige oplysninger.

 

Hvis scanningen finder dine oplysninger et sted, vil du få direkte besked på mail eller SMS. På den måde kan du foretage de rigtige foranstaltninger for at undgå bedrageri eller identitetstyveri. Med BullGuard Identity Protection er du hele tiden på forkant med identitetstyveri.