Den teknologiske udvikling har skabt en verden, hvor internettet og de digitale devices stærkt præger langt de fleste danskeres hverdag. Computeren, smartphonen og tablets skaber utallige muligheder og gør hverdagen lettere. Selvom digitaliseringen er vital for den senmoderne udvikling, kommer den ikke uden konsekvenser.

 

I lige så høj grad som det meste af verden er blevet digitaliseret, er den digitale kriminalitet blevet systematiseret, effektivt og intelligent. Således er også antallet af internet-kriminelle handlinger steget markant i takt med, at teknologien er blevet allemandseje.

 

Android plages af virus

Privatpersonen er sårbar over for digital kriminalitet, hvis ikke dens devices er sikret. Nogle enheder er dog mere sensible end andre. Som ejer af en sådan digital enhed er det derfor værd at være særligt opmærksom på dens sikkerhed. Androidmobilens styresystem gør telefonen til et lettere offer for fremmed, ulovlig indtræden. I modsætning til Apples iOS-styresystem, så er det Google-udviklede Android-styresystem relativt åbent.

 

Det er lettere at lægge sine programmer i Google Play ved, at der foregår langt mindre og udpræget lempelig kontrol af programmerne end ved andre styresystemer. Derved er det givet, at nogle af de programmer, der udbydes gennem Android i Google Play, er mere tvivlsomme end andre. Forbrugeren kan have svært ved at genkende, når programmer er malware - ondsindet virus - i forklædning, og derfor bliver det til tider umuligt at navigere udenom sikkerhedsbristerne.

 

Sikkerhedsbrister i styresystemet kan have alvorlige konsekvenser

Fremmede virusser kan være til personlig gene og konsekvens på forskellig vis. Nogle planter reklamer i din mobiltelefon, andre har potentiale til at tage kontrollen over din smartphone, direkte skade mobilen eller samle oplysninger om din adfærd og videresælge disse uden dit sammentykke.

 

Der er forskellige grader af konsekvenserne ved virus på mobilen. Det er irriterende, når reklamer forekommer, eller spam fylder hele din inbox, ligesom det besværliggør hverdagen, når virus bruger din telefons batteri såvel som data og tager kraften i hardwaren. For nogle er effekterne af ulovlig indtrængen på mobiltelefonen skæbnesvanger, da hackere får mulighed for at trænge ind på deres privatliv ved at følge dem, overvåge dem, se gennem deres kamera, tage billeder af dem, stjæle deres penge sågar deres identitet, hvilket er dybt krænkende og har store konsekvenser.

 

Problemerne kan være mange - men der er kun en løsning

At det i højere grad er muligt at få lov at kode til Android mobiletelefoner, resulterer i, at også hackere og internetkriminelle bliver tilladt adgang til din telefon, hvis ikke du er opmærksom på din mobilsikkerhed.

 

For at beskytte din Androidmobil er systematiseret sikkerhed nødvendig. BulldGuard Mobile Security sikrer, at du har en mobil og derved et privatliv uden for farezonen. Programmet bistår med fuldstændig beskyttelse mod virus, ligesom den skaber en række andre muligheder for at skærpe din mobils generelle sikkerhedsniveau.

 

BullGuard Mobile Security er først og fremmest et antivirusprogram der uden at dræne dit batteri sørger for, at din mobil er sikret - minut for minut. Sikkerheden bliver med programmets hjælp automatisk, og uden du bemærker det, første prioritet, uanset hvad du foretager dig på din mobil. Med det samme du installerer en ny applikation til din device, vil programmet scanne det for derefter at give dig besked, hvis det finder noget mistænksomt eller ondsindet.

 

Med antivirusprogrammet BullGuard til mobiltelefonen får du beskyttelse mod adware, trackware, Trojans, virusser af alle sorter, SMS-bombers, datatyve og Botnets. Alt sammen dele af den malware som i stigende grad bliver almindelige på Android-enheder.

 

 

 

Antivirusprogram giver flere fordele

Udover at sikre brugeren mod virusser implementerer BullGuard Mobile Security også en række andre nyttige funktioner i din mobil. Programmet giver dig blandt andre mulighed for at låse, lokalisere og nulstille din telefon, hvis den bliver væk eller stjålet. Ved at introducere denne funktion til din telefon kan du slippe frygten for at miste sensitivt data, da programmet også laver en altid-sikker backup, som du kan hente ned fra deres server, hvis du ændrer device - for eksempel som resultat af tyveri. Mobilen er for mange som deres højre hånd, og det vil blive højst besværligt, hvis denne blev skåret af. Med den konstante Backup bliver du aldrig foruden de vitale oplysninger, du lagrer i din telefon.

 

Derudover giver programmet også forældrene magt over deres børns sikkerhed på internettet. Med programmet får mor og far mulighed for at skabe de sikre rammer for deres børns onlinefærden, når de på diskret vis kan overvåge deres børns enheder. Med programmet får forældrene adgang til både beskeder som opkald, billeder og brug af apps - og de får mulighed for at begrænse adgangen til sider, såvel som de får magt til at begrænse den tid, enheden kan benyttes af barnet.

 

Yderligere har programmet også en spam-filtrerende funktion, sådan at du slipper for vedvarende og omfangsrig spam. Med programmets hjælp kan du fuldstændig blokere opkald fra numre, der hyppigt benyttes af spammere. Ydermere kan du lave en blackliste, hvorpå du oplyser de numre, du ikke vil modtage opkald fra. Programmet henholder derved numrene på listen fra at gå igennem til din mobiltelefon.

 

Gennemført sikkerhed er et uomgængeligt gode

Samlet set er BullGuard Mobile Security din overordnede garanti for personlig sikkerhed ved brug af en Android-mobil. Designet er simpelt, ligesom styringen af programmet er brugervenligt og overskueligt. Finder du alligevel, at programmet volder dig problemer, eller at din sikkerhed på mobilen komprimeres, følger også gratis Support via live-chat eller e-mail også med i abonnementet. Alle tider på døgnet er det med denne hjælp muligt at sikre, at din telefon er fuldt ud beskyttet – og bliver ved med at være det. 

 

Selvom digitaliseringen har gjort en ny, omfattende og konsekvensrig gren af kriminalitet mulig, så vil kun ganske få mennesker konkludere, at risikoen for at blive hacket opvejer de muligheder, som teknologien bidrager til i den enkeltes hverdag såvel som i det store samfundsmæssige billede. Således er teknologien altså ikke til at komme udenom – men det er cyberkriminalitet derimod, hvis du beskytter din mobiltelefon med BullGuard Mobile Security.