De fleste ved, at det er vigtigt at sørge for online sikkerhed, da alle hurtigt kan komme galt af sted, hvis de ikke har taget deres forbehold. Flere har oplevet at fremmede har fået adgang til deres private og personlige data, som lå på deres computer. Det er sjældent rart, uanset hvor privat det måtte være. Der kan for eksempel være tale om diverse passwords, vigtige dokumenter eller billeder. Det er ofte ting, som de fleste ønsker at holde private.

Derfor vil du i denne artikel finde nogle tips til, hvordan du kan holde dig sikker, når du er online. Der er heldigvis flere metoder, som du kan tage i brug, og derfor kan du let finde en vej, som du finder passende for dig.

 

Surf på internettet med udenlandsk IP-adresse

Måske har du før hørt om dem, der kobler deres server til en udenlandsk IP-adresse for at streame film på Netflix fra USA. Men det kan sagtens have andre gavnlige gevinster ud over flere muligheder for film. For at gøre processen lettere for dig selv, kan du vælge en VPN-leverandør. Hvis du er i tvivl om, hvilken VPN-leverandør du skal vælge, så kan du finde flere gode muligheder på bestevpnnorge.no, da de her har samlet de absolut bedste leverandører.

Med en VPN-leverandør får du mulighed for at være på internettet helt anonymt, og diverse hackere vil derfor ikke kunne spore dig. Det er fakta, at vi bliver mere og mere overvåget, når vi surfer på internettet, og derfor er det blevet meget relevant med VPN-leverandører i vores digitale tid.

 

Husk stadig antivirus

Du har nok hørt det før: Antivirus er en rigtig god ide. Det har det været længe, og programmerne bliver ved med at udvikle sig i takt med, at det også bliver mere usikkert at befinde sig på internettet. Så hvis du kommer til at tænke på et af de gamle antivirus, som du havde en gang for fem år siden, så minder de slet ikke om det samme i dag. Der er masser af nye funktioner, som gør din online tilstedeværelse meget mere sikker.

Der findes et hav af forskellige antivirus, så det er bedst at holde sig til dem, som du kender og er sikre på – nogle er nemlig forklædte hackere. Du skal derfor bevare kildekritikken, når du går på jagt efter et nyt antivirus. Ellers kan det nemt gå galt.

 

Dæk kameraet til

Det her er mest et godt husråd, da det ikke kræver nogle større teknologiske handlinger af dig. Det kan være en rigtig god ide, hvis du får dækket dit kamera på computeren til med for eksempel et klistermærke eller noget så lavpraktisk som et plaster. Flere mennesker i verden har oplevet, at computeren kamera er blevet hacket, og dermed kunne en fremmed følge med i, hvad du går og laver, så længe du er inde for kameraets rækkevidde.

Det er en utrolig grænseoverskridende oplevelse, og derfor er det bedst at være på den sikre side i det tilfælde.